Secretlab Tech bakom sina populära spelstolar

By | November 20, 2023

Secretlab är ett företag som skakar om spelstolsbranschen. Varumärket har kastat ut regelboken och tänjt gränser med en vetenskapsbaserad designetos som återspeglar den besatta uppmärksamhet på detaljer som vanligtvis är kännetecknet för exklusiva kontorsstolar.

Faktum är att Secretlab har åtagit sig att kullkasta all konventionell visdom om spelstolar, och varje aspekt av dess populära TITAN Evo-modell har noggrant undersökts, testats och optimerats för maximal prestanda. Från 12-gradersvinkeln på sidovingarna som möjliggör en mer öppen sittställning, till den egenutvecklade gjutna sätesbasen i sten, har varje designelement noggrant övervägts för att hålla dig bekväm under långa timmar.

Dessutom finns ett genomgående ryggstöd. Vid första anblicken ser det ut som en vanlig racingstol, men den kunde inte vara mer annorlunda. Även om racingstolar kritiseras för att skjuta fram axlarna med sin aggressiva krökning, kan en mjukare krökning fortfarande vara till hjälp på grund av axlarnas naturliga horisontella krökning. Ryggstödet på TITAN Evo är format för att följa dina axlars kurva och har en axelvingekontur på cirka 30 grader. Som jämförelse har de flesta spelstolar en 55-graders lutande kurva.

Dessutom utmanar Secretlab också traditionella antaganden om ergonomisk design. Under de senaste decennierna har stolar byggts med idén att främja en enda, optimal hållning – med rygg, knän och armbågar böjda i ungefär 90 graders vinkel och fötterna planterade stadigt på golvet.

Nuförtiden är märken som Herman Miller och Steelcase ofta utropade som den heliga gralen av ergonomiska stolar. Men dessa stolar kanske inte ens gör allt rätt. Den danska kirurgen och sittexperten AC Mandal har kritiserat Herman Miller Aeron för att inte erbjuda tillräckligt med höjdjusteringsmöjligheter och rörelsemöjligheter när han sitter. Denna kritik gäller även de flesta andra kontorsstolar nuförtiden: De låser dig i en fast, upprätt position och erbjuder lite utrymme att fritt luta sig tillbaka, röra sig i din sits eller till och med sitta med benen i kors.

Denna så kallade optimala hållning fungerar, men är bara hälsosam i små doser. Faktum är att den ideala sittställningen förändras ständigt, enligt den världsberömda forskaren och ryggradshälsoförespråkaren Dr. Stuart McGill, och begreppet “bästa hållning” är helt enkelt en myt.

Secretlab driver en ny, djärvare och modernare vision om hur ergonomisk design verkligen ska se ut. De flesta av oss tillbringar större delen av dagen sittande, oavsett om vi skriver, strömmar videor online eller spelar spel. Företaget anser att din stol bör återspegla detta och täcka en mängd olika användningsfall.

Detta innebär att en bra stol aktivt stödjer olika sittställningar och frekventa förändringar i hållning. Ett brett utbud av ryggstödsvinklar och sittytor som tillåter rörelsefrihet är avgörande för att förebygga ryggsmärtor och står i skarp kontrast till kontorsstolarnas begränsade ryggstödsvinklar och andra spelstolars restriktiva hinkar. En variabel position hjälper till att flytta stress från en vävnad till en annan, vilket säkerställer att tröskeln vid vilken obehag leder till smärta och sedan skada aldrig överskrids.

TITAN Evo är designad kring denna idé om stressmigrering och har många justerbara funktioner som anpassar sig till det naturliga sättet alla sitter och rör sig. Dess 4-vägs L-ADAPT™ svankstödssystem har ett anpassat Y-format rutnät som anpassar sig till din rygg med varje rörelse. Dessutom erbjuder den oöverträffad mångsidighet med justeringsalternativ upp, ner, in och ut – vilket gör det enklare än någonsin att hitta rätt passform för dig. Ett tätt eller dåligt sittande svankstöd kan göra mer skada än nytta eftersom det trycker ut din ryggrad på fel ställe.

Dessutom tillåter stensätet dig att röra dig i ditt säte, vilket hjälper till att minska trycket på de mjuka vävnaderna i låren och skinkorna. Plus, ryggstödets fulla 165-graders lutning gör att du kan flytta från en upprätt, aktiv hållning till en mer avslappnad position för att surfa då och då, så att du inte lägger press på samma kotsegment under dagen.

Detsamma gäller Secretlabs patentsökta kallskum. Medan mesh länge har varit det föredragna valet för ergonomiska arbetsstolar eftersom det ansågs överlägset, valde Secretlab medvetet skum för sin stol eftersom det trodde att korrekt konstruerat skum kunde överträffa mesh. Ny forskning från ergonomispecialister vid University of California, Berkeley pekar också på några unika fördelar med skum.

Forskningsdeltagare fann att skum var betydligt mer stödjande än mesh över tid, och det fanns bevis på lägre medel- och topptrycksvärden för skum. Med en högdensitetsformulering på upp till 65 kg/m³ behåller Secretlab kallskum samma struktur och konsistens även efter år av daglig användning, så du kan alltid lita på en jämn viktfördelning och tryckavlastning. I jämförelse väger billigare skum mindre än 50 kg/m³ och ger betydligt mindre stöd över tiden.

Secretlabs kallskum är också medvetet utformat för att vara medelfast, den perfekta formuleringen för effektiv tryckavledning. Mjuka stolar kan till en början kännas bekväma, men när du sjunker ner i dem ger de vika, vilket orsakar en plötslig ökning av stelhet och tryck som leder till obehag över tiden. De har också svårt att stödja ryggen och orsakar snabbt trötthet.

Företaget håller på att skapa sig en nisch som en branschledande spelpionjär. Dess dämpningsmaterial är baserade på avancerade formuleringar som ger otaliga fördelar som förbättrad handkänsla och hållbarhet. Secretlab NEO™ Hybrid Synthetic Leather har en unik glans som ser ut och känns precis som äkta läder – och det är också 12 gånger mer hållbart än vanligt PU-läder.

PU-läder har vanligtvis ett mellanlager av skum som absorberar fukt. Detta lager bryts lätt ned när det utsätts för svett, vilket gör att det översta lagret lossnar. NEO™ Hybrid Synthetic Leather bekämpar detta genom att helt ta bort mellanskiktet och istället förstärka basskiktet med en skräddarsydd 3D-struktur av ultrafina polyesterfibrer för exceptionell styrka, flexibilitet och nötningsbeständighet.

Fuktlädret har genomgått rigorösa nötnings-, slitage- och fukttester som vida överträffar industristandarder för testning. Så du vet att det kommer att hålla i många år framöver.

Idag är TITAN Evo förstavalet av världens bästa esportproffs och de största turneringarna. Det här är spelare som tillbringar mer än 12 timmar om dagen sittande – ett bevis på Secretlabs förmåga att anpassa sig till de mest krävande användarna och stödja dem när insatserna är som högst. Med banbrytande innovationer och ett obevekligt fokus på forskning och testning fortsätter Secretlab att tänja på gränserna för ergonomisk vetenskap i spelstolar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *