Nybörjarguiden för att vända hus för en vinst

By | November 20, 2023

Åsikter som uttrycks av entreprenörsbidragsgivare är deras egna.

Vändegenskaper behöver inte vara komplicerat. Denna term avser fastigheter som köps och sedan renoveras – eller ”vänds” – med vinst.

Följ de viktigaste tipsen i guiden nedan för att navigera i denna process och hitta en kvalitetsfastighet att sälja.

Relaterat: Det här företaget vill göra om husets vändningsprocessen för både köpare och säljare

Hitta rätt fastighet

Först måste du hitta rätt egendom att vända.

Ställ in dina kriterier:

Det första steget för att hitta rätt fastighet att vända är att skapa en lista med kriterier utifrån vad som är viktigt för dig som investerare.

Föredrar du småhus, flerbostadshus eller bostadsrätter? Baserat på din budget, hur mycket kan du spendera på att köpa fastigheten och vilka renoveringar vill du göra?

Använd den här listan för att avgöra vilka kriterier som är viktigast för dig och begränsa din sökning.

Förstå marknaden:

När du har bestämt dig för vilken typ av fastighet du vill investera i, utforska potentiella stadsdelar och marknader som är bäst för dig och dina investeringsmål. Placeringen av en fastighet har en betydande inverkan på hur mycket människor är villiga att betala för den. Stadsdelar som lovar potential för hög avkastning på investeringen har ofta bra skoldistrikt, en stark arbetsmarknad eller andra tecken på tillväxt.

För att ta reda på vilka fastigheter som är värda att sälja är det avgörande att undersöka den lokala fastighetsmarknaden. Det är viktigt att vara uppmärksam på en marknads utbud och efterfrågan, genomsnittlig tid på marknaden och pristrender, eftersom dessa kriterier vanligtvis indikerar om din fastighet kommer att bli framgångsrik på den marknaden.

Nödställda egenskaper:

Nödställda fastigheter som utmätningar, blankning eller fastigheter som behöver omfattande reparationer är bra för husförsäljare. Du kan köpa dessa fastigheter till ett lägre pris än normalt och spendera mer på kvalitetsrenoveringar som ger dig en högre avkastning på investeringen. Se dock till att besiktiga fastigheten och få en uppfattning om hur mycket du kommer att behöva lägga på själva renoveringen.

Onlineerbjudanden, auktioner och möjligheter utanför marknaden:

Onlineplattformar, fastighetsauktioner och möjligheter utanför marknaden är bra sätt att hitta dolda pärlor på marknaden. Onlineplattformar inkluderar Zillow, Realtor.com eller Redfin. Dessa plattformar ger information om fastigheten samt bilder, beskrivningar och relevanta priser. De har också filter som hjälper dig att begränsa din sökning efter plats, pris och andra faktorer.

Auktioner erbjuder vanligtvis fastigheter som säljs akut och som är i nöd. Gå på några auktioner som observatör innan du aktivt deltar, eftersom processen kan vara lite överväldigande utan förberedelser.

Möjligheter utanför marknaden uppstår från fastighetsägare som är villiga att sälja direkt till dig när ett kvalitetserbjudande kommer in. Använd posten eller lokala tidningar för att fånga uppmärksamheten från husägare som funderar på att sälja sin bostad. Även om detta tillvägagångssätt kräver mer ansträngning än andra metoder, resulterar det i potentiellt bättre erbjudanden och du behöver inte hantera lika mycket konkurrens.

Relaterat: Hur man tjänar pengar på att vända hus

Hur man speglar egenskaper

Nu när du har hittat ett potentiellt reparationsobjekt måste du ta hand om logistiken för att skaffa och reparera utrymmet.

Förvärv och innehav:

Om du funderar på att sälja en fastighet måste du överväga skatter, försäkringar, fastighetsavgifter och ytterligare förvärvskostnader utöver det begärda priset. “70%-regeln” säger att köpare bör undvika fastigheter som kostar mer än 70% av After Repair Value (ARV), det uppskattade värdet av fastigheten efter försäljningen, minus kostnaden för reparationer.

Här är en länk till en 70%-regelkalkylator om du vill använda din egen fastighet och värdera din fastighet.

Skapa en budget:

Att sätta en budget är avgörande för alla bostadsköpare, men är särskilt viktigt om du planerar att vända hemmet. Att hålla sig till din budget säkerställer att du tjänar på investeringen samtidigt som du behåller dina personliga medel.

De flesta siktar på en vinst på 10 till 20 % på varje fastighet. Undersök genomsnittliga marknadspriser för att ta reda på vad du rimligen kan sälja din flip för.

Det är också vettigt att investera pengar i förväg för att genomföra en fullständig inspektion. Dessa inspektioner kostar vanligtvis runt $500 eller mer och hjälper dig att förstå vilka reparationer du behöver göra innan du kan sälja fastigheten. En fastighetsbesiktning hjälper dig att förstå exakt hur mycket arbete denna flytt kommer att kräva och om det är en givande ansträngning för dig.

Reparera:

Efter att du har köpt din fastighet är det dags att reparera och renovera den. Anlita en entreprenör (om du inte är en) och börja med att leta efter prisvärda förbättringar som kan tillföra värde utan att förändra hela utrymmet. Du kan måla om skåpen istället för att byta ut dem, byta ut gamla dörrhandtag och diskbänksbeslag, uppgradera till energieffektiva apparater eller installera kompositbänkskivor istället för att välja granit eller marmor.

Kök och badrum är vanligtvis de mest renoverade rummen i hemmet. Dessutom, om du upptäcker att du behöver byta ut golvet i din fastighet, bör du välja lövträ. Köpare är ofta villiga att betala mer för fastigheter med lövträ.

Relaterat: 10 lektioner som den här entreprenören lärde sig av att sälja 100 miljoner dollar i fastigheter

Marknadsföra din fastighet

Nu när du har gjort alla nödvändiga reparationer och renoveringar behöver du marknadsföra din fastighet på ett effektivt sätt så att du kan uppnå en snabb försäljning.

Se till att du använder högkvalitativ fotografering och iscensättning, eftersom bilder och videor av din fastighet överträffar skriftliga beskrivningar. Det är värt att investera i en kvalitetsfotograf. Att dessutom inreda ditt hem med moderna och snygga möbler hjälper potentiella köpare att lättare se sig själva i hemmet.

Att använda listplattformar som Zillow, Realtor.com och en lokal Multiple Listing Service-plattform kan hjälpa köpare att lära sig mer om din fastighet. Markera ditt hems renoveringar och avancerade funktioner i listan för att uppmärksamma dess bästa tillgångar.

Slutligen, se till att vara värd för ett öppet hus för att ge köpare möjlighet att se ditt hem personligen. Dessutom, genom att träffa dessa köpare personligen kan du få kontakt med dem och öka dina chanser att göra en försäljning. Virtuella rundturer tillåter köpare att utforska fastigheten interaktivt från bekvämligheten av sitt eget hem. Detta är praktiskt för människor som handlar på distans och planerar att flytta närmare hemmet.

Förhoppningsvis, efter att ha tagit till dig den viktiga informationen i guiden ovan, kommer du att känna dig mer kvalificerad att sälja en fastighet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *