Google Pixel 6-recension – varför det fortfarande är en Android-enhet i toppklass

By | November 21, 2023

Vi uppdaterade den här recensionen i november 2023 för att markera att Pixel 6 är väldigt billig, eftersom den kan hittas på Amazon för under £330 (mycket mindre än så) Original £599 RRP) genom tredjepartssäljare eller under £230 om du vill köpa renoverad genom Amazon Renewed eller Back Market.

Ändå tycker vi att efter en Android-uppgradering med en av de bästa Pixel-telefonerna 2023, borde vem som helst nu överväga den uppdaterade Google Pixel 7 eller den senaste Pixel 8 istället, eftersom dessa har bättre processorer och mjukvarustöd är mer framtidssäkra. Vi spårar de bästa Pixel 8-erbjudandena under Black Friday 2023. Vi har redan sett en fantastisk rabatt på Pixel 7a, nu nere från £449 £379 på Amazon.


Om du letar efter det bästa Android har att erbjuda, oavsett om du byter från en iPhone eller så väntar en uppgradering Google Pixel 6 är fortfarande en bra utgångspunkt, oavsett om det är till försäljning eller renoverat.

Den erbjuder den bästa Android-upplevelsen med utmärkta kameror, supersnabba 5G-hastigheter och ett smart gränssnitt som matchar dina OS-färger med din bakgrundsbild.

Men vad skiljer det egentligen åt? Det är den första telefonen på marknaden som har Googles interna Tensor-processorer. Teknikjätten säger att den genom att använda sina egna chips kan driva mer maskininlärning, förbättra dess beräkningsfotografering och liveöversättningsmöjligheter utan att offra batteritiden.

Relaterad: iPhone 13 mini testrapport

Viktiga specifikationer för Google Pixel 6

  • Skärmstorlek: 6,4 tum
  • Upplösning: 2400×1080
  • Processor: 2,8 GHz Google Tensor
  • Kameror: 2 bak (50 MP bred, 12 MP ultrabred) och 8 MP fram
  • BAGGE: 8 GB
  • Förvarings rum: 128GB eller 256GB
  • MicroSD-kortplats: NEJ
  • Vikt: 206g

Google Pixel 6-tema

Älska det eller hata det, den tjocka kamerafältet på baksidan av Pixel 6 betyder att Googles flaggskeppssortiment har en distinkt designidentitet som är allt annat än generisk. Enligt vår åsikt ser den elegant ut men skulle ha nytta av ett fodral då det kan kännas väldigt halt utan fodral. Med sin 6,4-tumsskärm är det här en stor telefon som är mer lik Nothing (1) i storlek – så om storleken är viktig för dig kan det vara värt att köpa den mindre och billigare Pixel 6a eller Pixel 7a.

Den kommer i en mängd olika färger, alla med en tvåfärgad estetik och “konstiga” namn att matcha. Du kan hämta den i “Kinda Coral”, “Sorta Seafoam” eller “Stormy Black”. I verkligheten hänvisar dessa namn till en blandning av persika och rött, en kombination av blågrönt och grönt, och en svart och grå variant (vi provade dessa).

Google Pixel 6-kamera

Fotografering är en stor anledning till varför Pixel-fans älskar telefonerna (det ligger trots allt i namnet), och Google har packat in alla sina senaste utvecklingar i den här telefonen. När det kommer till själva kameran får du en typisk kombination av ett 50MP vidvinkelobjektiv och ett ultrabrett objektiv på baksidan, samt en hyfsad 8MP frontkamera.

Det finns flera beräkningsförbättringar som Pixel kan göra på dina bilder – Google säger att kameran nu bättre kan upptäcka mörkare hudtoner i porträtt och se till att de inte ser urtvättade ut. Den kan också sudda ut scener med rörelse (som bilar som zoomar genom en stadsbild) för att lägga till dynamik, och den har en ansiktssuddarfunktion som använder maskininlärning så att du inte får oanvändbara bilder när du tar bilder på barn som springer omkring.

Simon Cocks

I testet fann vi att backkameran levererar utmärkta resultat oavsett ljusförhållandena. Färggraderingen på bilderna är något mer mättad och varmare än den neutrala behandling vi är vana vid på iPhones, men detta minskar också bearbetningstiden. Du kan lägga upp ögonblicksbilder direkt på sociala nätverk utan att behöva göra det Oroa dig för efterbehandling. Vi fann också att Pixel representerar himlen mer exakt – när molnen är grå, ser de dramatiska och gråa ut, snarare än att bli blå, som iPhones ofta gör.

Nedan har vi inkluderat några bilder som vi tog med Pixel 6, inklusive några i porträttläge (och flera från vår första åktur på den nya Elizabeth-linjen i London) – dessa är alla helt oredigerade så att du kan se färgerna du kommer att få utan justeringar:

Fotoredigering för Google Pixel 6

Det är inte bara fotograferingen i sig som förbättras av Tensor-chippet. Pixel kan snabbt känna igen objekt och text i foton. Den översätter också text i dina snaps, vilket är perfekt om du kämpar med en gatuskylt eller restaurangmeny när du är på semester. Den nya processorn möjliggör också fotoredigeringsfunktioner, inklusive den mycket hyllade “Magic Eraser”. Detta upptäcker personer och föremål i bakgrunden på dina foton och tar bort dem omedelbart. Även om det inte alltid fungerar med varje ögonblicksbild, fann vi det effektivt och extremt imponerande i de flesta av våra testbilder.

Google Pixel 6 batteritid

Här på Digital spionVi testade Pixel 6 i mer än en månad och hittade inga batteriproblem. Den räcker tillförlitligt en dag vid normal användning och håller ofta till nästa dag utan att behöva laddas.

Vi fick samma resultat när vi höll ljusstyrkan hög och använde även funktionen Always-on Display (som visar viktig information som tid, datum och batteriprocent på skärmen hela tiden). Men om du laddar upp det med mycket videostreaming eller mobilspel, bli inte förvånad om det inte riktigt håller Slutet av dagen.

5G på Google Pixel 6

För vårt test testade vi även Pixel 6:s 5G-kapacitet. Anslutna till Vodafones nätverk använde vi Netflix för att ladda ner en två timmar lång film – i det här fallet Sista året – och såg den komma till vår enhet på uppriktigt sagt otroliga 41 sekunder. Det är snabbare än någon tidigare 5G-smarttelefon som vi har testat, och betyder att det skulle vara möjligt att komma åt hela filmer, program eller spellistor på några minuter och fylla på din telefon med underhållning innan en flygresa eller resa utan att spåra en publik som behöver WiFi-nätverk. Se bara till att du har det ett SIM-kort med obegränsad datavolym!

Google Pixel 6 recension

Google

Google Pixel 6-skärm

Pixel 6-skärmen har mycket att erbjuda: den är stor, ljus, skarp och färgstark. Det är en OLED, som många flaggskeppsmodeller 2022, och det betyder att den erbjuder bättre kontrast. Skärmen har också en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, vilket gör rullning och animationer mycket smidigare jämfört med de flesta andra iPhone-modeller 13 Pro.

Nackdelar med Google Pixel 6

Fingeravtrycksläsaren på displayen går att missa och vi var tvungna att ange vårt lösenord ganska ofta. Och om lagring är viktig för dig finns det ingen minneskortplats, så det är värt att i förväg ta reda på vilken av storlekarna 128 eller 256 GB du behöver. Men dessa är inte betydande dealbreakers, och totalt sett får Google Pixel 6 tummen upp.

Dom över Google Pixel 6

Som utvecklare av operativsystemet Android är det ingen överraskning att Googles flaggskeppsenhet är imponerande. Pixel 6 är en enkel rekommendation för alla som vill uppgradera. Vi älskar den unika designen, skarpa displayen, anpassningsbara gränssnittet och den utmärkta kameran. Medan den billigare Pixel 6a är Googles billigaste telefon, har Pixel 6 en bättre 50MP kamera, högre uppdateringsfrekvens och trådlös laddning. Med sitt vanliga pris på £599 är Pixel 6 en av de bästa Android-telefonerna, men den har sänkts till bara £430 på Amazon. Till det här priset är det det bästa köpet av de två.

Vad sägs om Google Pixel 7?

Nästa generations Google Pixel 7 är tillgänglig, med en RRP som börjar på £599 och är också allmänt tillgänglig. Så du undrar förmodligen om du ska hoppa över Pixel 6. Vi har provat den senaste telefonen (här är vår fullständiga recension!) och tror att Pixel 6 fortfarande är ett bra köp för alla som inte behöver det senaste och bästa, även om det 2023 är svårare att göra kan hittas och är nu till stor del ersatt av 7:an. Uppgraderingarna är i slutändan ganska minimala. Pixel 7 har nu en metallisk kamerabula, ansiktsupplåsning, en bättre selfiekamera och ett effektivare Tensor G2-chip – men de två telefonerna känns som att använda. Pixel 7 är dock fortfarande en uppgradering, så vi rekommenderar att du letar efter 6:an om du behöver ett fynd.

Google Pixel 7

Google Pixel 7

Google Pixel 7

Nu 30% rabatt

..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *